Ruiterfit

Bekijk onderstaand filmpje om een indruk te krijgen van ruiterfit lessen: 

Verbeter je zit en begin bij jezelf 

Ruiters en amazones steken veel tijd, energie en geld in het welzijn van hun paarden. Vaak hebben paarden een compleet team ter verzorging, waaronder hoefsmid, dierenarts, fysiotherapeut, osteopaat, tandarts enzovoort. Ook aan dagelijkse verzorging ontbreekt de meeste paarden niks, ze krijgen de beste voeding, dagelijkse beweging en supplementen. En uiteraard wordt er niet bespaard op goede trainers om het beste uit paard en ruiter te halen. En zo moet het ook zijn!

Maar als we dan eindelijk ons paard helemaal topfit in orde hebben, wat niet altijd een makkelijke en vanzelfsprekende weg is, dan vergeten we onszelf. Hoe jammer is dat! Want als ruiter hoor je ook fit te zijn, uiteindelijk vorm je samen met je paard een (fit) team. 

Wil je net zo fit worden als jouw paard? 
Haal het beste uit jezelf, niet alleen voor jezelf, maar ook voor je paard! Maar ruiters zijn drukke mensen... dus laten we dit dan zo efficiënt mogelijk doen. Als ruitervitaal coach help ik jou hierbij, door ook echt de spieren te trainen die jij nodig hebt om beter te kunnen paardrijden, beter te zitten en je paard te kunnen volgen in zijn beweging. Wil overigens niet zeggen dat we de overige spieren links laten liggen, maar de nadruk wordt in de training extra gelegd op het minimaliseren van asymmetrie, het verbeteren van de balans, coördinatie, spierkracht, spieruithoudingsvermogen, cardiovasculaire (interval) training, corestabiliteit, lichaamsbewustzijn. Het doel is dat jij een steeds betere coördinatie ontwikkelt, leert de beweging van je paard te volgen en steeds kleiner in je hulpgeving kunt worden door verfijning van je motoriek.  

Is dit iets voor mij?
De lessen zijn geschikt voor beginners tot ruiters die hoog niveau rijden, jong, oud, pararuiters, ruiters met blessures enz. Het maakt ook niet uit welke discipline je rijdt, recreatief, endurance, polo, springen, eventing, voltige of dresssuur, voor elke ruiter is hierin winst te behalen. De oefeningen worden qua intensiteit logisch opgebouwd, zodat iedereen (veilig) mee kan doen.

Informeer naar een proefles.  

Ik ben geen ruiter...
Ook dan ben je van harte welkom! Ik kan trainingen aanbieden die bij jou passen, op jouw niveau, ervaring, leeftijd enz. 
Wil je samen met iemand anders of op een leuke manier met een vriendengroepje trainen? Vraag naar de mogelijkheden. 

Wat kan ik jou bieden?
Ik kan jou als ruiterfit coach op een professionele manier begeleiden bij Personal Training, Duo Training of groepslessen (3-5 personen). De groepslessen zijn tot max. 5 personen, omdat ik het belangrijk vind om iedere sporter optimaal te  begeleiden, zodat alle oefeningen correct worden uitgevoerd. Veiligheid staat immers voorop. 

Houding en zitlessen te paard
Ook is het mogelijk om de voortgang die je middels de grondoefeningen hebt geboekt, te paard uit te voeren. Dit verhoogt enorm het bewustzijn en staat garant voor 'ahaaa' momentjes. Als instructeur (ORUN) en basisinstructeur klassieke rijkunst (NCSAH) heb ik inmiddels heel wat kennis opgebouwd over een correcte en functionele zit. 

Voedingsadvies
U kunt ook bij mij terecht voor voedingsadvies en persoonlijke voedingsschema's gericht op uw doelstelling, zie prijslijst. 

Kies een lidmaatschap dat bij jou past...

Kies een lidmaatschap dat bij jou past en stel zelf je pakket samen!
Je kunt kiezen voor:

  • Personal training (inclusief uitgebreide intake, ruitervitaaltest en evt. voedingsadvies)
  • Groepslessen (van 3 tot 5 personen)

Lidmaatschapskeuze uit:

  • Abonnement (goedkoopste optie)
  • 5 of 10-Rittenkaart (in te zetten wanneer het jou het beste uitkomt)

Zie de prijslijst voor meer informatie.

Klik op onderstaande button en plan zelf je les, net zo makkelijk.
Staat er geen geschikt moment bij? Neem in dat geval contact met mij op. 

Clinic organiseren?
Wil je als vereniging eens wat anders organiseren? Wellicht kan ik je hierbij helpen. Met veel plezier geef ik clinics, ik kan verschillende opties aanbieden. Neem contact op, dan bespreken we de mogelijkheden.  

Reviews Ruiterfit

16-05-2021:
De ruiterfitlessen van Moving Horses helpen mij bij mijn rugblessure, door het trainen van meer lichaamsbewustzijn en het uitvoeren van oefeningen die mijn buik- en rugspieren versterken. Ook in het zadel merk ik verschil, ik kan beter in balans meezitten met mijn paard en mijn houding wordt steeds beter. Super blij mee!!
Tamara

06-04-2021:
Toen ik op facebook voorbij zag komen dat Simone ruiterfit-trainingen organiseert was ik meteen nieuwsgierig. Met het paardrijden zelf is Simone al erg bezig met bewustwording van houding en zit en de impact hiervan. Toch blijkt het in de praktijk soms toch lastig je houding en zit te verbeteren. Met behulp van de ruiterfit-trainingen werk ik aan een sterkere 'core stability'. Wat ik zelf wilde verbeteren in het rijden was de verlichte zit boven de sprong. Dit heeft mij echt geholpen. Natuurlijk train ik ook veel balken en hindernisjes met mijn paard, maar door de ruiterfit-trainingen word je je echt bewuster! Bij mij is er tot nu toe veel verbeterd. Vooral de lijntjes met drafbalken en hierachter een sprong gaan een stuk beter betreft mijn houding, zit en balans.

Ook heb ik tot 26 weken van mijn zwangerschap wekelijks doorgetraind met Simone. Helaas gaat het nu niet meer voor mij lichamelijk, maar ik kan niet wachten om na die tijd weer snel aan de slag te gaan! Al met al: een super goede aanvulling op je training te paard. Simone neemt de tijd om de oefeningen goed uit te leggen en voor te doen. Ze helpt en begeleid goed tijdens de trainingen. Ook is het heel afwisselend qua kracht en conditietraining. Door dit af te wisselen is het extra leuk, maar ook heel goed om zelf aan je conditie te werken. Dit motiveert om behalve met de ruiterfit-training, ook zelf aan de slag te gaan om fitter te worden. We willen onze paarden in goede conditie hebben, laten we er dan zelf ook aan bijdragen om zelf ook in goede conditie te komen en blijven!
Groetjes Merel

05-04-2021:
Sinds begin januari ben ik begonnen met ruiterfit. Ik had in november een buikoperatie gehad, en voelde dat ik echt iets moest gaan doen om weer fit genoeg te worden om weer op niveau te kunnen paardrijden. Nu ik een tijdje bezig ben worden mijn spieren weer sterker. Simone stimuleert onze groep op een leuke manier. En het is gezellig om met z'n allen te doen.
Francis

23-03-2021:
Sinds een aantal weken volg ik de lessen die buiten worden gegeven in een ongedwongen sfeer onder een nauwkeurig toeziend oog van Simone ! Ze legt alle oefeningen geduldig en perfect uit en ze zijn (ook voor amazones met weinig conditie) nog te doen ook!!

Nathalie