Moving HorseSimulator Dancer 

Reactie lesklant:
'Wauw, het op deze manier inzetten van de Franklin bal heeft voor mij een MAGISCH effect. Ik voel het zadel veel beter onder mijn zitvlak en het wordt makkelijker om te veren vanuit mijn enkels'.

NU OOK DUOTRAININGEN MOGELIJK!

De Moving HorseSimulator is een mechanisch paard die je zelf in beweging kunt zetten. Hij geschikt voor zowel beginnende als gevorderde ruiters. Op de Moving HorseSimulator kun je  alle gangen oefenen, de stap, draf en galop beweging, wissels, piaffe en passage enz. Tijdens een ritje kun je echt in je gevoel komen. Als iets niet lukt dan is het heel duidelijk dat het aan de ruiter ligt en niet aan het paard. Zo kun je werken aan jezelf, je zit en je spiergeheugen zonder het paard daarbij te belasten. 

VOOR WIE

De Moving HorseSimulator kan ook worden ingezet bij zowel beginners als gevorderde ruiters. Ook voor ruiters die revaliderend is dit een geweldige manier om weer terug in het zadel te komen. 
Ben je een beginner dan begeleid ik jou tot je zover bent dat je moeiteloos je eerste rit op een echte pony of paard kunt maken. Mede in het kader van welzijn is dit voor maneges ook erg interessant, immers de rug van het paard wordt met deze tussenstap enorm ontzien. En het is nog leuk ook!
Ben je een gevorderde ruiter dan is Dancer een zeer waardevolle tool om je skills te verbeteren. Loop je ergens in vast, kom je niet verder met je paard? Goede kans dat je ergens in jouw houding  onduidelijk bent in je hulpgeving naar je paard toe. Samen met Dancer gaan we deze uitdaging aan en zoeken naar de voor jou meest functionele manier om duidelijker te zijn voor je paard.  

Het is bewezen dat het leren rijden op een simulator vele malen sneller gaat, je hoeft je 'slechts' alleen op jezelf te focussen. En dat is in het begin al moeilijk zat. Ook voor gevorderde ruiters is de Moving HorseSimulator een aanrader, je kunt bijvoorbeeld de hulpgeving en timing van het rijden van wissels goed oefenen, ook passage en piaffe kunnen we meenemen in een training. 

De bewustwording van wat je doet wordt je heel duidelijk gemaakt, omdat de Moving HorseSimulator vrij beweeglijk is. Net als een echt paard. Normaal gesproken volg je als ruiter de beweging van het paard en door de beweging nu zelf in gang te moeten zetten (en houden) word je je nog iets bewuster van wat er gebeurt als jij het ritme of de balans verliest.

LOSSE LES OF TRAJECT:

Je kunt kiezen voor een losse les of voor een traject van 3 of 5 ritten. Een traject kan volledig op maat worden gemaakt. Zitlessen kunnen worden gecombineerd op Dancer en/of op je eigen paard. De 3 of 5 rittenkaart blijken zeer waardevolle trajecten. 
Wil je liever een losse les? Kies dan voor een les van 45 minuten, dan haal je er voor jezelf het meest uit.  

RUITERANALYSE: 

Tijdens een les op de simulator kun je als extra optie kiezen voor een 'ruiteranalyse' met foto's. De scheefheden maken we zo zichtbaar en natuurlijk kun je dit ook zien in de spiegels. Door middel van de foto's en spiegels kun je goed het verschil van voor en na de les vergelijken! Het is immers prettig als je aan een gevoel een beeld kunt koppelen. In de ruiteranalyse neem ik oefeningen op die je naast je paard en te paard kunt uitvoeren. In combinatie met een les op de Moving HorseSimulator betaal je slechts € 25,- voor een ruiteranalyse. 

Plan hieronder snel een les in!
ps. de Moving HorseSimulator kan een gewicht tot maximaal 100 kg dragen (incl. zadel). Ben je voornemens om fitter te worden? Als ruitervitaalcoach kan ik je hier in ondersteunen en begeleiden. Neem contact op voor de mogelijkheden. 

Franklin Methode voor Ruiters

"De Franklin Methode® is een fysieke, mentale én speelse trainingsmethode die met behulp van beweging, verbeelding en tastbare anatomie en biomechanica je houding, beweeglijkheid en lichaamsbewustzijn bevordert.

Met dit nieuwe bewustzijn ga je op een andere manier met je lichaam en haar functioneren om, wat een positieve invloed heeft op je bewegingen, houding, gezondheid en gemoed."

Franklin Method Equestrian gebruikt een wetenschappelijk onderbouwd systeem om je rijden te verbeteren door van gedachten te veranderen. 

Waarom de Franklin Methode voor Ruiters?

Het is voor ruiters belangrijk om gecoördineerd en in balans te zijn, om zo de bewegingen van het paard onder hen te kunnen volgen en met het paard te kunnen communiceren. De Franklin Methode combineert anatomische embodiment, oftewel belichaming, en beeldspraak (imagery) om het lichaamsbewustzijn te verbeteren en de verbindingen tussen het lichaam en de hersenen te optimaliseren. Het doel hierbij is efficiëntere beweging, creëren van meer bewustzijn en verbetering van de inwerking van je zithulpen.

Met behulp van de Franklin Methode worden ruiters zich niet alleen meer bewust van hun eigen bewegingen, maar ook van de bewegingen van het paard, waardoor het volgen en beïnvloeden van de beweging veel gemakkelijker wordt.

Kortom: Dit moet je gewoon zelf eens ervaren! 

©2020 Stal Moving Horses. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.