Ruiterfit

                                                                

                                      Bekijk onderstaand filmpje om een indruk te krijgen van ruiterfit lessen: 

Verbeter je zit en begin bij jezelf 

Ruiters en amazones steken veel tijd, energie en geld in het welzijn van hun paarden. Vaak hebben paarden een compleet team ter verzorging, waaronder hoefsmid, dierenarts, fysiotherapeut, osteopaat, tandarts enzovoort. Ook aan dagelijkse verzorging ontbreekt de meeste paarden niks, ze krijgen de beste voeding, dagelijkse beweging en supplementen. En uiteraard wordt er niet bespaard op goede trainers om het beste uit paard en ruiter te halen. En zo moet het ook zijn!

Maar als we dan eindelijk ons paard helemaal topfit in orde hebben, wat niet altijd een makkelijke en vanzelfsprekende weg is, dan vergeten we onszelf. Hoe jammer is dat! Want als ruiter hoor je ook fit te zijn, uiteindelijk vorm je samen met je paard een (fit) team. 

Wil je net zo fit worden als jouw paard? 
Haal het beste uit jezelf, niet alleen voor jezelf, maar ook voor je paard! Maar ruiters zijn drukke mensen... dus laten we dit dan zo efficiënt mogelijk doen. Als ruitervitaal coach help ik jou hierbij, door ook echt de spieren te trainen die jij nodig hebt om beter te kunnen paardrijden, beter te zitten en je paard te kunnen volgen in zijn beweging. Wil overigens niet zeggen dat we de overige spieren links laten liggen, maar de nadruk wordt in de training extra gelegd op het minimaliseren van asymmetrie, het verbeteren van de balans, coördinatie, spierkracht, spieruithoudingsvermogen, cardiovasculaire (interval) training, corestabiliteit, lichaamsbewustzijn. Het doel is dat jij een steeds betere coördinatie ontwikkelt, leert de beweging van je paard te volgen en steeds kleiner in je hulpgeving kunt worden door verfijning van je motoriek.  

Is dit iets voor mij?
De lessen zijn geschikt voor beginners tot ruiters die hoog niveau rijden, jong, oud, pararuiters, ruiters met blessures enz. Het maakt ook niet uit welke discipline je rijdt, recreatief, endurance, polo, springen, eventing, voltige of dresssuur, voor elke ruiter is hierin winst te behalen. De oefeningen worden qua intensiteit logisch opgebouwd, zodat iedereen (veilig) mee kan doen.

Informeer naar een proefles.  

Ik ben geen ruiter...
Ook dan ben je van harte welkom! Ik kan trainingen aanbieden die bij jou passen, op jouw niveau, ervaring, leeftijd enz. 
Wil je samen met iemand anders of op een leuke manier met een vriendengroepje trainen? Vraag naar de mogelijkheden. 

Wat kun je verwachten?
Ik kan jou als ruiterfit coach op een professionele manier begeleiden bij Personal Training, Duo Training of groepslessen (3-6 personen). De groepslessen zijn tot max. 6 personen, omdat ik het belangrijk vind om iedere ruiterfitter optimaal te  begeleiden, zodat alle oefeningen correct worden uitgevoerd. Veiligheid staat immers voorop. 

Moving Horses Ruiterfitnesskanaal
Heb je een abonnement, 10 rittenkaart of doe je Personal Training? Dan krijg je toegang tot het Moving Horses Ruiterfitnesskanaal. Wekelijks wordt er een nieuwe oefening uit de les toegevoegd, zodat er een overzichtelijke database ontstaat van diverse oefeningen (core, balans, coördinatie, rugspieren, schouder- en nekspieren, krachttraining, conditietraining enz.) Deze oefening komt de week erna weer terug in de les, zodat je extra gestimuleerd wordt om thuis ook aan je fitheid te werken.

Korting op houding en zitlessen op de Moving HorseSimulator Dancer
Als ruiterfitter van Moving Horses krijg je € 5,00 korting op een houding en zitles op Moving HorseSimulator Dancer! Hoe gaaf is dat? Met Franklin Ballen, banden en sponzen gaan we aan de slag om jouw houding nog meer te verbeteren. Je kunt je op Dancer volledig op jezelf focussen en dat is soms wel zo prettig.  

Zelf je les makkelijk inplannen
Via het reserveringssysteem kun je makkelijk zelf je lessen inplannen of wijzigen. 

Wanneer en waar?
De lessen van Moving Horses worden gegeven op:

  • Dinsdag om 19.00 uur
  • Woensdag om 19.30 uur  

Ruiterfitruimte garandeert continuïteit
Ik beschik op locatie over een binnenruimte waar we de hele winter door kunnen trainen. We zijn dus niet afhankelijk van de weersomstandigheden, waardoor de lessen altijd doorgaan! 

Instructie op eigen paard
Ook is het mogelijk om de voortgang die je middels de grondoefeningen hebt geboekt, te paard uit te voeren. Dit verhoogt enorm het bewustzijn en staat garant voor 'ahaaa' momentjes. Als instructeur (ORUN), basisinstructeur klassieke rijkunst (NCSAH) en Franklin Method Equestrian Trainer**, heb ik inmiddels heel wat kennis opgebouwd over een correcte en functionele zit. 

Kies een lidmaatschap dat bij jou past...

Kies een lidmaatschap dat bij jou past en stel zelf je pakket samen!
Je kunt kiezen voor:

  • Personal training (inclusief uitgebreide intake, ruitervitaaltest en evt. voedingsadvies)
  • Duotraining (inclusief uitgebreide intake, ruitervitaaltest)
  • Groepslessen (van 3 tot 6 personen)

Lidmaatschapskeuze uit:

  • Abonnement (goedkoopste optie, alleen voor de groepslessen)
  • 5 of 10-Rittenkaart (in te zetten wanneer het jou het beste uitkomt)

Zie de prijslijst voor meer informatie.

BONUS

  • Toegang tot het Moving Horses Ruiterfitnesskanaal

Klik op onderstaande button en plan zelf je les, net zo makkelijk.

Staat er geen geschikt moment bij? Neem in dat geval contact met mij op. 

Clinic organiseren?
Wil je als vereniging eens wat anders organiseren? Wellicht kan ik je hierbij helpen. Met veel plezier geef ik clinics, ik kan verschillende opties aanbieden.  Neem contact op, dan bespreken we de mogelijkheden.  Onderstaand een impressie van een clinic. 

©2024 Stal Moving Horses. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.